تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۴۰۱/۱۲/۲۸

انیمیشن بچه زرنگ ایرانی

انیمیشن بچه زرنگ ایرانی

در انیمیشن سینمایی «بچه زرنگ»، اتفاقی خیره‌کننده در مباحث فنی را شاهدیم البته در بعد معنا نیز این اتفاق مثبت رخ داده است.

پخش آنلاین ویدئو

«بچه زرنگ»؛ اتفاقی تحسین‌برانگیز در انیمیشن فیلم

در انیمیشن سینمایی «بچه زرنگ»، اتفاقی خیره‌کننده در مباحث فنی را شاهدیم البته در بعد معنا نیز این اتفاق مثبت رخ داده است.

انیمیشن سینمایی «بچه زرنگ» ساخته بهنود نکویی و محمدجواد جنتی اتفاق خوب در سینمای ایران است. سال‌ها بود با دیدن انیمیشن‌های خارجی حسرت می‌خوردیم که آیا ممکن است در حوزه انیمیشن‌سازی بتوانیم با آثار دیزنی یا پیکسار برابری کنیم؟ خوشبختانه این خواسته که زمانی آرزو بود، چند سالی است در سینمای کشورمان محقق شده است. «بچه زرنگ» گواه بارز این موضوع است که به جرأت می‌توان گفت با کارهای خارجی هم‌شانه حرکت می‌کند.

داستان

«بچه زرنگ» درباره پسر بچه نوجوانی است که تحت تأثیر ابرقهرمان‌های خارجی دوست دارد سوپرمن یا بتمن باشد، وی در حین سفر به جنگل با ببری آشنا می‌شود. این آشنایی اتفاقاتی را به وجود می‌آورد تا در نهایت کودک در‌یابد بهترین قهرمان فردی است که به اراده و تصمیم خود متکی باشد.

داستان به واسطه جذابیت‌های بصری و داستانی برای مخاطب کودک جذاب است حتی می‌توان گفت بزرگسالان نیز از دیدن آن لذت می‌برند. هم‌آوایی پسر بچه با کودکان یکی از اتفاقات مثبت داستان است که در کارهای انیمیشن متأسفانه آنچنان که باید به شکل درستی مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

داستان اوج و فرودهای خوبی دارد چون تنها دستیابی به نکات فنی مدنظر کارگردان نبوده، بلکه قصه نیز به صورت جدی مورد توجه قرار گرفته است حتی می‌توان گفت برای حیوان‌ها هم شخصیت‌پردازی صورت گرفته است؛ برای مثال به کاراکتر آهو اشاره می‌کنم که برای خود دارای گذشته و پیشینه است.

ساختار

مسائل فنی «بچه زرنگ» یکی از اتفاق‌های خوب در حوزه انیمیشن‌سازی است. در انیمیشن قدم‌های آغازین موفقیت با فیلم «شاهزاده روم» آغاز شد و با کارهایی نظیر «پسر دلفینی» ادامه پیدا کرد اما در نهایت با «بچه زرنگ» تا به امروز بهترین دستاورد برای انیمیشن ایران حاصل شده است. «بچه زرنگ» یک کار سراسر شاد است که در آن کارگردان پیام مد نظرش را هم به بیننده منتقل می‌کند.

استفاده از موسیقی یکی دیگر از امتیازاتی است که برای «بچه زرنگ» می‌توان متصور شد. همچنین دوبله بسیار خوب به این انیمیشن، زیبایی دوچندانی داده است، به‌ویژه صداپیشگی هومن حاج عبداللهی یکی از این اتفاقات دلچسب است. رنگ و تصویر بسیار زیبا و شفاف بوده و ظرایف گرافیکی در حد استانداردهای جهانی است.

محتوا

درباره آموزه‌های مد نظر این فیلم نکات بسیاری وجود دارد که همه ریشه در باورهای دینی و اسلامی ما دارد که به چند نمونه آن اشاره می‌کنم. در ابتدا بحث حجاب در فیلم به صورت کارشناسانه مورد توجه قرار می‌گیرد. همچنین ابراز ارادت به امام رضا (ع) یکی دیگر از اتفاقات خوب فیلم است؛ به‌ویژه صحنه پایانی که در حرم امام رضا (ع) رخ می‌دهد، لحظات زیبایی را برای مخاطب رقم می‌زند.

بحث اخلاقی دیگر «بچه زرنگ»، پرداختن درست به سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی است. در این انیمیشن سبک زندگی مورد نظر فارغ از کلیشه‌های است، چون شاخصه‌های مورد نظر با الزامات زندگی امروز ما همخوانی دارد.

در انتها باید گفت حامد جعفری، تهیه‌کننده این کار که با آثاری چون «شاهزاده روم» یا «فیلشاه» نشان داده در حوزه انیمیشن صاحب سبک و نظر است، با «بچه زرنگ» بار دیگر بر موفقیت‌های خود افزود.

داوود کنشلو

انیمیشن بچه زرنگ ایرانی