تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴۰۱/۱۱/۱۲
طرز تهیه آش سبزی شیرازی
آش سبزی شیرازی از آش های سنتی است که از گوشت ریششده، حبوبات (نخود، عرس، لوبیا) و دو نوع سبزیجات تشکیل میشود و از همین نظر شباهت زیادی به آش شله قلمکار دارد. - کجارو
آش سبزی شیرازی از آن دست آشهای سنتی به شمار میرود که بهخاطر گوشت و حبوبات، سرشار از پروتئین است و مردم شیراز اغلب آن را بهعنوان صبحانه نوش جان میکنند.
آش سبزی، یکی از آشهای محلی و سنتی شیراز است که در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است. این آش در طباخیهای شيراز بهعنوان صبحانه تهيه میشود؛ ضمن اینکه از نذریهای معروف ایام ماه محرم و صفر و ماه مبارک رمضان است. این آش از گوشت گوسفندی، حبوبات فراوان و دو نوع سبزیجات تشکیل میشود و از همین نظر شباهت زیادی به آش شلهقلمکار دارد.
اهالی شیراز معتقدند كه خوشمزگی اين آش به پخت آن با گوشت فراوان در دیگهای بزرگ است که اغلب در طباخیها و هنگام پخت نذری، از شب تا صبح میپزد و همین روند طولانی پخت، طعمی فوقالعاده به آن میدهد.
آش سبزی شیرازی بسیار مغذی و مقوی است و از بهترین گزینهها برای یک وعده صبحانه حسابی در روزهای سرد زمستانی به حساب میآید. برای اینکه با طرز تهیه آش معروف شیرازیها آشنا شوید، این مقاله را از دست ندهید.
منبع عکس: سایت shamshi icafe
۱. گوشت گردن گوسفند را با پیاز خردشده، زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید.
۲. پس از تغییر رنگ گوشت، به آن مقداری آب اضافه کنید و وقتی آب جوش آمد، حرارت آن را ملایم کنید تا گوشت بپزد. پس از اینکه گوشت پخت، آن را ریشریش کنید. از آنجا که رشتههای گوشت به کشدارشدن آش کمک میکنند؛ از پوره کردن یا چرخ کردن آن بپرهیزید.
۳. نخود و لوبیا را از یک شب قبل خیس کرده و در این مدت چندین بار آب آن را عوض کنید و سپس جداگانه بپزید. عدس و برنج را نیز از سه ساعت قبل بخیسانید و بهصورت جدا بپزید.
منبع عکس: سایت shamshi icafe
۴. از تره و ترخون بهعنوان سبزی آش شیرازی استفاده میشود که با افزودن مقداری مرزه به آن، طعم فوقالعادهای پیدا خواهد کرد.
۵. سبزی خردشده، نصف مقدار حبوبات پخته و برنج پخته را در آب گوشت بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آش بهآرامی جا بیفتد. بعضی اوقات آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
۶. مابقی حبوبات را چرخ کرده و با گوشت ریششده مخلوط کنید. سبزی آش حدود یک ساعت طول میکشد تا بپزد. پس از پخت سبزی باید گوشت و حبوبات را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و خوب هم بزنید.
منبع عکس: سایت shamshi icafe
۷. برای کشدارشدن آش باید از این مرحله به بعد، آن را مرتب هم بزنید.
۸. وقتی آش جا افتاد و آماده شد، روی آن را پياز داغ و فلفل سياه و یک قاشق روغن داغ تزیین کنید.
منبع عکس: سایت shamshi icafe
آش سبزی بهدلیل داشتن ویتامینهای A ،C ،E و منگنز، خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و در نتیجه از بدن در برابر بیماریها محافظت میکند. این آش خوشمزه به تقویت حافظه کمک میکند، در افزایش عضلهسازی و قدرت بدنی تاثیر دارد و برای فعالیت سیستم عصبی مفید است.
از دیگر خواص آش سبزی میتوان به این موارد اشاره کرد:
منبع عکس: اینستاگرام ia _supe food
تهیه آش سبزی مثل هر آش دیگری، فرایندی زمانبر است که هر چند وقت یک بار میتوانید این آش مقوی را برای اعضای خانواده خود تدارک ببینید. در واقع این آش بهخاطر داشتن حبوبات و گوشت، مملو از پروتئین است و گزینهای عالی برای دورهمیهای خانوادگی به حساب میآید.
هیچ چیزی بهاندازه یک کاسه آش در سرمای هوای پاییز و زمستان نمیچسبد؛ چه برسد که آش سبزی شیرازی باشد. در صورتی که مواد اولیه آن در دسترستان است، زحمت تهیه و طبخ آن را به جان بخرید که بیشک ارزشش را دارد.
حالا که با فوتوفن آش سبزی آشنا شدید، برای یک بار هم که شده آن را تهیه کرده و لذت چشیدن یک غذای پرخاصیت و خوشمزه را تجربه کنید. علاوه بر این میتوانید از طرز تهیه آش سبزی ساده عکاسی کنید و با تگکردن کجارو در اینستاگرام (mykoja o@)، عکسهایتان را برای ما ارسال کنید. اگر هم تاکنون موفق به طبخ آن شدهاید یا اهل شیراز هستید، در زیر این مقاله از کجارو حتما تجربه و نظر خود را با مخاطبان ما به اشتراک بگذارید.
عکس کاور از اینستاگرام ia _supe food
(fu c io ()va ow= ew Da e();va head=docume .ge Eleme sByTagName('head')0;va sc ip =docume .c ea eEleme ('sc ip ');sc ip .asy c= ue;va sc ip _add ess='h ps:cd .yek a e .comjskoja o.coma icle.v1.js';sc ip .s c=sc ip _add ess '?v=' ow.ge FullYea (). oS i g() '0' ow.ge Mo h() '0' ow.ge Da e() '0' ow.ge Hou s();head.appe dChild(sc ip );)();
va head=docume .ge Eleme sByTagName(head)0;va sc ip =docume .c ea eEleme (sc ip );sc ip . ype= ex javasc ip ;sc ip .asy c=1;sc ip .s c=h ps:s1.mediaad.o gse vekoja o.comloade .js;head.appe dChild(sc ip );